LITT OM VÅR BAKGRUNN

Vår Historie

I 1880 startet Christianssand Glasmagasin opp i Hr. Kjøbmand Rassmussens Gaard på hjørnet av Markens-gate og Dronningensgate, der hvor vi i dag finner Mac Donald’s. Her lå Britannia Hotel, som i 1880 ble kjøpt av Thv. Rasmussen og ominnredet til forretningslokaler.

I 1885 overtok Aanen Tjomsaas forretningen. I 1892 inntraff den store brannkatastrofen som la nær på halve Kristiansand i aske, og som også tok med seg kjøpmann Rasmussens gård, og dermed Christianssand Glasmagasin. Brannen førte til at Christianssand Glasmagasin flyttet tvers over gaten, ettersom Tjomsaas kjøpte en tomt av bokhandler Grøntoft og oppførte en murgård hvor Christianssand Glasmagasin hadde tilhold siden.

I 1913 skjedde et tideverv, i og med at brødrene Ingvald og Aage Grønningsæter kom inn i bildet. Deres eldre bror, Anton, var i 1910 blitt ansatt som bestyrer ved det daværende Kristiansand Nikkelraffineringsverk, i dag Xstrata Nickel Nikkelverk. Han fikk forståelse av at Aanen Tjomsaas var innstilt på å selge Christianssand Glasmagasin, og gjorde en henvendelse til sine brødre i den anledning. De kom, de så, og de kjøpte. I 1954 ble Aage Grønningsæters sønn, Ole Grønningsæter, og Ingvald Grønningsæters sønn, Arne Grønningsæter, tatt opp som kompanjonger, og ikke lenge etter ble firmaets datterselskap - glassmesterforretningen - dannet under ledelse av Aage Grønningsæters yngste sønn, Ivar Grønningsæter.

I 1957 ble det oppført et nybygg i Dronningensgate med plass til glassmesterforretningen, samt betydelig større lager. Det holdt imidlertid ikke i stort mer enn 10 år, så måtte det oppføres et nytt verksted- og lagerbygg på industriområdet på Lund, utenfor selve bykjernen.

I 1984 kjøpte Christianssands Glasmagasin Glassmesterforretning A/S firmaet A/S Norsk Panolook i Risør som var blitt startet sommeren 1970. A/S Norsk Panolook produserte isolerglass.

80-tallet var preget av stor virksomhet i byggebransjen, og produksjonskapasiteten i Risør viste seg etter hvert å bli for liten.  I 1988 ble derfor CG Glass startet på Birkeland, og produksjon av isolerglass foregikk da både på Birkeland og i Risør. Mot slutten av 1980 tallet avtok virksomheten i byggebransjen, og i 1989 fusjonerte A/S Norsk Panolook med Christianssands Glasmagasin Glassmesterforretning A/S, og produksjonsutstyret til A/S Norsk Panolook ble flyttet til lokalene på Birkeland.
Hele konsernets isolerglassproduksjon foregår derfor i dag på CG Glass. Grunnet kraftig vekst flyttet CG inn i ny fabrikk på Moseidmoen på Vennesla ved årsskiftet 2002/03.

Det ble deretter åpnet utsalgs & servicested på Lund I Kristiansand, og det er der du finner oss i dag.

 
Insulation

ÅPNINGSTIDER

Velkommen til oss

Man - Fre: 07:00 - 16:00

Lør: Stengt

Søn: Stengt

 
 

+47 38 14 96 60

©2020  Glass & Fasade | Glassmester | Fasadebygger | Service | Solcelle