Glasmagasinet Old.jpg

FRA EN GJENNOMSIKTIG HISTORIE,
TIL EN GLASSKLAR FREMTID

VÅR HISTORIE

CHRISTIANSSAND GLASMAGASIN - GLASMAGASINET

Siden 1880

I 1880 startet Christianssand Glasmagasin opp i Hr. Kjøbmand Rassmussens Gaard på hjørnet av Markens-gate og Dronningensgate, der hvor vi i dag finner Mac Donald’s. Her lå Britannia Hotel, som i 1880 ble kjøpt av Thv. Rasmussen og ominnredet til forretningslokaler.


I 1885 overtok Aanen Tjomsaas forretningen. I 1892 inntraff den store brannkatastrofen som la nær på halve Kristiansand i aske, og som også tok med seg kjøpmann Rasmussens gård, og dermed Christianssand Glasmagasin. Brannen førte til at Christianssand Glasmagasin flyttet tvers over gaten, ettersom Tjomsaas kjøpte en tomt av bokhandler Grøntoft og oppførte en murgård hvor Christianssand Glasmagasin hadde tilhold siden.Grønningsæter, og Ingvald Grønningsæters sønn, Arne Grønningsæter, tatt opp som kompanjonger.

 
CGGF Produksjon.jpg

GLASSMESTERFORRETNING

Ikke lenge etter ble firmaets datterselskap - glassmesterforretningen - dannet under ledelse av Aage Grønningsæters yngste sønn, Ivar Grønningsæter.

I 1957 ble det oppført et nybygg i Dronningensgate med plass til glassmesterforretningen, samt betydelig større lager. Det holdt imidlertid ikke i stort mer enn 10 år, så måtte det oppføres et nytt verksted- og lagerbygg på industriområdet på Lund,  hvor bedriften fortsatt har tilholdssted, under navnet CG Glass & Fasade.

Bedriften har i dag utvidet sitt produktspekter til også å omfatte produksjon av dører, vinduer, fasader, rekkverksløsninger, og interiørløsninger.

 
CGV Produksjon.jpg

GLASSINDUSTRI
I 1984 kjøpte Christianssands Glasmagasin Glassmesterforretning A/S firmaet A/S Norsk Panolook i Risør som var blitt startet sommeren 1970. A/S Norsk Panolook produserte isolerglass.

80-tallet var preget av stor virksomhet i byggebransjen, og produksjonskapasiteten i Risør viste seg etter hvert å bli for liten.  I 1988 ble derfor CG Glass startet på Birkeland, og produksjon av isolerglass foregikk da både på Birkeland og i Risør. Mot slutten av 1980 tallet avtok virksomheten i byggebransjen, og i 1989 fusjonerte A/S Norsk Panolook med Christianssands Glasmagasin Glassmesterforretning A/S, og produksjonsutstyret til A/S Norsk Panolook ble flyttet til lokalene på Birkeland.

 
CGGF Eivind.jpg

NYERE HISTORIE

I 1993 var Ole og Ivar sin nevø Eivind Brøvig ferdig utdannet Sivilingeniør med en Master i Kvalitetsteknikk ved Linköpings tekniske høgskole (LiTH).


Ettersom Brødrene Bøckmann solgte Skandinavias største og mest moderne isolerglassfabrikk til Saint Gobain og flere produsenter ble kjøpt om av Interpane / Pilkington så derfor Eivind muligheter i glassbransjen.


Eivind tok etterhvert fagbrev, og ble siden Glassmester. Han driver- og videreutvikler gruppens håndverk og industrivirksomheter videre sammen med dyktige medarbeidere i alle ledd.

 
CGGF Ny generasjon.jpg

CG GLASS VENNESLA

Grunnet kraftig vekst flyttet CG GLASS  inn i ny fabrikk på Moseidmoen på Vennesla ved årsskiftet 2002/03.


Fabrikken på Vennesla er på 6000 m2, og ble skreddersydd for bedriftens behov med muligheter for vekst. Det her er mulig å bygge på til totalt 8000m2. Produksjonen utføres i gode og formålstjenlige lokaler med EDB-baserte spesialutviklede løsninger i alle ledd, kvalitetsikringsrutiner, intern kontroll / HMS rutiner, gode og anerkjente produkter og svært moderne og avanserte maskiner. 

 
CGGF_Nøyaktighet.jpg

CG GLASS BERGEN

Oppkjøpet av Hole Glass i Bergen i 2016 kompletterte bildet av CG Glass som en glassfaglig ekspert og leverandør med høy fleksibilitet, kapasitet og servicegrad av bearbeidede glassprodukter til glassmestere, fasadebyggere og interiørkunder over hele landet

I 2018 investerte CG Glass i ny vertikal Vermax CNC. Vertmax er en vertikal løsning for bearbeiding av glass til dører, vinduer, rekkverk, baldakiner og konstruksjoner samt innvendig maskinering med en unik, integrert og automatisert arbeidsprosess. Vertmax kan polere, slipe, borre, frese med markedets beste etterbehandlingskvalitet, fleksibilitet og produktivitet på monolytisk, laminert og multilaminert glass.

CG GLASS SWEDEN

Grunnet økende etterspørsel etter glassprodukter i Skandinavia, åpnet CG Glass Sweden i starten av 2020. 

 
2.etg.jpg

CG - INTEGRERT KUNST

Glass har i alle tider blitt brukt som materiale i kunst og utsmykning. Glass med ulike farger, tekstur og behandling skaper effekter og lys som intet annet for skulpturer, kirkerom, brukskunst og mye mer.


CG samarbeidet i mange år med Kjell Nupen om å utvikle metoder, prosesser og uttrykksformer for å integrere glasskunst i kirker og offentlige bygg.

Etter Kjell Nupens død i 2014 kjøpte CG Glass & Fasade produksjonsutstyret, kunstglasslager og var så heldige å få tilbake Glassmester Ole Richard. Integrert Kunst ble samlokalisert med håndverksvirksomheten i lokalene i Ægirvei 2 på Lund i Kristiansand.


Bedriften har idag norges største utvalg av kunstglass, maskiner og utstyr for produksjon av glasskunst, og jobber sammen med kunstnere som jobber med glasskunst, som trenger tilgang til arealer, lagersortiment - og fagfolk i gjennomføringen.

 
Insulation

ÅPNINGSTIDER

Velkommen til oss

Man - Fre: 07:00 - 16:00

Lør: Stengt

Søn: Stengt